Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Diódarálóval megdarálom a mandulát.
A körtéket meghámozom, magházat eltávolítom, és 1 cm-es kockákra vágom. Egy 26 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszek, majd ráborítom a körtét, megszórom 2 ek barna cukorral.
Keverőtálban a tojásokat a cukorral jól elkeverem, majd hozzáadom a sót, a tejet és a tejszínt. Elkeverem, majd apránként hozzákeverem a vaníliás cukor, a liszt és mandulakeverékét.
A tésztát ráöntöm a körtedarabokra, és a tetejét megszórom a maradék barna cukorral.
Előmelegített sütőbe teszem, és 60 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha már meghűlt, kiveszem a tortaformából, és porcukorral meghintve tálalom.