Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korhely szelet recept

Korhely szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 4 ek édes fehérbor
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 ek liszt
    • 5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Hab:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a bort, a sütőporos lisztet, kakaóport, végül a tojások felvert habját. Egy 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez a tojás sárgáját a liszttel, vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukros margarint és jól kihabosítjuk. A kisült lap tetejére simítjuk.

    A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük és a krémre terítjük. Díszíthetjük reszelt csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá