Korhely szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Korhely szelet

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 4 ek édes fehérbor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 6 tojás sárgája
  • 5 ek liszt
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Hab:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor

Elkészítése:

A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a bort, a sütőporos lisztet, kakaóport, végül a tojások felvert habját. Egy 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tojás sárgáját a liszttel, vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukros margarint és jól kihabosítjuk. A kisült lap tetejére simítjuk.

A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük és a krémre terítjük. Díszíthetjük reszelt csokival.