Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos zabkeksz dióval és mazsolával recept

Kókuszos zabkeksz dióval és mazsolával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 180 g apró szemű zabpehely (122,58 g CH)
    • 50 ml tej (2 g CH)
    • 75 g tk tönkölyliszt (47,92 g CH)
    • 75 g zabpehely liszt (51,07 g CH)
    • 5 g sütőpor
    • 1/2 tk őrölt fahéj
    • 1/4 tk őrölt szerecsendió
    • 200 g margarin
    • 140 g xilit (84 g CH)
    • csipet só
    • 1 tk vanília aroma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 g kókuszreszelék
    • 100 g mazsola (65 g CH) / 74 %-os étcsokoládé (32 g CH)
    • 100 g durvára vágott dió

    Elkészítése:

    Először a tejet meglangyosítjuk és ráöntjük a zabpehelyre, hogy egy kicsit megszívja magát és félretesszük.

    Egy másik tálkában összekeverjük a liszteket, a fűszereket és a sütőport, majd ezt is magunk mellé készítjük.
    A margarint felolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd, ha már nem meleg, a tojást is. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, majd beleforgatjuk a mazsolát és a diót is és két órára hűtőbe tesszük.

    Kb diónyi gombócokat formázunk és kekszekké lapítva sütőpapíros tepsin 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük őket. Nem fognak megpirulni, ne is várjuk. A tepsin hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá