Kókuszos zabkeksz dióval és mazsolával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszos zabkeksz dióval és mazsolával

Hozzávalók:

  • 180 g apró szemű zabpehely (122,58 g CH)
  • 50 ml tej (2 g CH)
  • 75 g tk tönkölyliszt (47,92 g CH)
  • 75 g zabpehely liszt (51,07 g CH)
  • 5 g sütőpor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 200 g margarin
  • 140 g xilit (84 g CH)
  • csipet só
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 tojás
  • 70 g kókuszreszelék
  • 100 g mazsola (65 g CH) / 74 %-os étcsokoládé (32 g CH)
  • 100 g durvára vágott dió

Elkészítése:

Először a tejet meglangyosítjuk és ráöntjük a zabpehelyre, hogy egy kicsit megszívja magát és félretesszük.

Egy másik tálkában összekeverjük a liszteket, a fűszereket és a sütőport, majd ezt is magunk mellé készítjük.
A margarint felolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd, ha már nem meleg, a tojást is. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, majd beleforgatjuk a mazsolát és a diót is és két órára hűtőbe tesszük.

Kb diónyi gombócokat formázunk és kekszekké lapítva sütőpapíros tepsin 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük őket. Nem fognak megpirulni, ne is várjuk. A tepsin hagyjuk kihűlni.