Raffaello szelet recept

Hozzávalók:
Kókuszos tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Mandulás tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg darált mandula
- 15 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 7 dl tej
- 2 cs tejszínes pudingpor
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 17 dkg cukor
- 20 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg vaj
- kevés mandula likőr vagy aroma
Elkészítése:
A kókuszos tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verem.
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben.
Előmelegített, hőlégkeveréses, 160 fokos sütőben nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani.
A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, majd hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk, hogy összeugrik a krém.
Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a vajat,cukrot,mandulalikőrt vagy aromát és kihűtöm.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele, erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém.
Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával lehet díszíteni a tetejét.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »