Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello szelet recept

Raffaello szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Kókuszos tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    Mandulás tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg darált mandula
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 cs tejszínes pudingpor
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 17 dkg cukor
    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 10 dkg vaj
    • kevés mandula likőr vagy aroma

    Elkészítése:
    A kókuszos tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verem.

    Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
    35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben.

    Előmelegített, hőlégkeveréses, 160 fokos sütőben nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani.

    A mandulás tésztát is így készítjük el.
    A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, majd hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk, hogy összeugrik a krém.

    Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a vajat,cukrot,mandulalikőrt vagy aromát és kihűtöm.
    Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele, erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém.

    Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával lehet díszíteni a tetejét.

    Pár órára hűtőbe tesszük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá