Hozzávalók:
Kókuszos tészta:
Mandulás tészta:
Krém:
Elkészítése:
A kókuszos tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verem.
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben.
Előmelegített, hőlégkeveréses, 160 fokos sütőben nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani.
A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, majd hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk, hogy összeugrik a krém.
Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a vajat,cukrot,mandulalikőrt vagy aromát és kihűtöm.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele, erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém.
Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával lehet díszíteni a tetejét.
Pár órára hűtőbe tesszük.