Raffaello szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Raffaello szelet

Hozzávalók:
Kókuszos tészta:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Mandulás tészta:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg darált mandula
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 cs tejszínes pudingpor
  • 10 tojássárgája
  • 17 dkg cukor
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • kevés mandula likőr vagy aroma

Elkészítése:
A kókuszos tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verem.

Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben.

Előmelegített, hőlégkeveréses, 160 fokos sütőben nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani.

A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, majd hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk, hogy összeugrik a krém.

Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a vajat,cukrot,mandulalikőrt vagy aromát és kihűtöm.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele, erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém.

Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával lehet díszíteni a tetejét.

Pár órára hűtőbe tesszük.