Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos szelet recept

Kókuszos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Sárga piskóta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 0,5 dl étolaj
    • 2 dl tej (langyos)
    • 36 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor (Megfeleztem az adagot és két lapot sütöttem!)

    Kakaós piskóta:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 0,3 dl étolaj
    • 1 dl tej (langyos)
    • 16 dkg liszt
    • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 3 g sütőpor

    A párizsi krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg margarin

    A kókuszkrém:

    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 4 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 2 ek kókuszreszelék

    A tetejére:

    • 15 dkg tortabevonó
    • 2-3 evőkanál étolaj
    • 3 evőkanál kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A párizsi krémhez a cukrot a habtejszínnel felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kakaóport, majd visszatesszük, és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, újra felforraljuk. Ha kihűlt, pár órára a hűtőbe tesszük, majd kikeverjük, és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.

    A kókuszos krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kókuszreszeléket.

    A piskótalapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle. A kakaós lapot is hasonlóképpen készítjük el, és abból egy lapot sütünk.

    Megtöltjük a lapokat úgy, hogy az egyik piskótalapot megkenjük a párizsi krémmel, erre jön a kakaós lap, ezt megkenjük a kókuszkrémmel, és legfelülre megint egy piskótalapot teszünk.

    4-5 órára betesszük a hűtőbe, majd bevonjuk az olajjal felmelegített csokival, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá