Kókuszos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Sárga piskóta:

  • 6 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 dl tej (langyos)
  • 36 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor (Megfeleztem az adagot és két lapot sütöttem!)

Kakaós piskóta:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 0,3 dl étolaj
  • 1 dl tej (langyos)
  • 16 dkg liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 g sütőpor

A párizsi krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg margarin

A kókuszkrém:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 2 ek kókuszreszelék

A tetejére:

  • 15 dkg tortabevonó
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése:

A párizsi krémhez a cukrot a habtejszínnel felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kakaóport, majd visszatesszük, és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, újra felforraljuk. Ha kihűlt, pár órára a hűtőbe tesszük, majd kikeverjük, és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.

A kókuszos krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kókuszreszeléket.

A piskótalapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle. A kakaós lapot is hasonlóképpen készítjük el, és abból egy lapot sütünk.

Megtöltjük a lapokat úgy, hogy az egyik piskótalapot megkenjük a párizsi krémmel, erre jön a kakaós lap, ezt megkenjük a kókuszkrémmel, és legfelülre megint egy piskótalapot teszünk.

4-5 órára betesszük a hűtőbe, majd bevonjuk az olajjal felmelegített csokival, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Felszeleteljük.