Kókuszos sütemény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 ek cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 13 ek liszt
- 1 sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 ek tej
Krémhez:
- 5 dl tej
- 3 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 ek vanília aroma, vagy 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát 2 egyforma adagra osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 ek tejet. A barna tésztát margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje át nem sül. Közben elkészítjük a kókuszkrémet. Felforraljuk a tejet a cukorral és a liszttel, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vanília kivonatot és a kókuszreszeléket.
A krémet rákenjük a barna tésztára, a krémre pedig a tészta másik felét öntjük és elsimítjuk. Addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. Hagyjuk teljesen kihűlni és csokival vonjuk be.