Kókuszos sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 13 ek cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 13 ek liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek tej

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 ek vanília aroma, vagy 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát 2 egyforma adagra osztjuk.

Az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 ek tejet. A barna tésztát margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje át nem sül. Közben elkészítjük a kókuszkrémet. Felforraljuk a tejet a cukorral és a liszttel, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vanília kivonatot és a kókuszreszeléket.

A krémet rákenjük a barna tésztára, a krémre pedig a tészta másik felét öntjük és elsimítjuk. Addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. Hagyjuk teljesen kihűlni és csokival vonjuk be.