Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos kosárka recept

Kókuszos kosárka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók (16 db):
    A tésztához:

    • 18,5 dkg liszt
    • 10 dkg hideg vaj
    • 6,5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipetnyi só

    A töltelékhez:

    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 5 dkg finom szemű kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A tetejére:

    • olvasztott csokoládé – ehhez a mennyiséghez 4 kockányi elegendő egy jó minőségű fekete csokoládéból, cseppnyi vajjal.

    Elkészítése:
    A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk, frissen tartó fóliába csomagolva 1/2 órára pihenni küldjük a hűtőszekrénybe. Ez alatt elektromos habverővel (türelmesek: kézzel) félkeményre verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, amivel fényesre keverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket (egy mokkáskanálnyi vanília kivonat hozzáadása csodákra képes). Félretesszük.

    A tésztát két frissen tartó fólialap között 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A kosárkaformákkal kiszaggatjuk (nem szükséges megkenni a formák belsejét, mert elég zsiradékot tartalmaz a tészta). A kosárkákban elegyengetjük a tésztát. Tepsire helyezzük őket, majd egyenletesen belekanalazzuk a kókuszos masszát. Ne érjen a forma széléig, mert sütés közben megemelkedik a töltelék. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 12-15 perc alatt világosra sütjük. Kiborítjuk a formákból a kész süteményt, rácson kicsit hűlni hagyjuk, majd olvasztott csokoládéból cseppeket, vonalakat húzunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá