Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus kókuszkocka mézes tésztával recept

Klasszikus kókuszkocka mézes tésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál olvasztott méz
    • 2 dl tej

    A kakaós mázhoz

    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 dl tej
    • 1 rumaroma

    Továbbá

    • 1,5 csomag kókuszreszelék

    Elkészítés

    A margarint a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd belekeverjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

    Egy 22×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35-40 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

    A kakaós mázhoz a margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és a tejet. Visszatesszük a tűzre, és kevergetve néhány perc alatt kiforraljuk. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a rumaromát.

    A teljesen kihűlt tésztát ízlés szerinti kockákra vágjuk. A szeleteket egyenként belemártjuk a kakaós mázba, majd alaposan megforgatjuk a kókuszreszelékben. A kész kockákat tálcára tesszük, és 1-2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

    Tipp

    A mézes tésztának köszönhetően a sütemény nem szárad ki, ezért akár 1-2 nappal fogyasztás előtt is elkészíthető. Száraz, hűvös helyen tárolva több napig is friss marad.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek