Klasszikus kókuszkocka mézes tésztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Klasszikus kókuszkocka mézes tésztával

Hozzávalók

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 2 dl tej

A kakaós mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 rumaroma

Továbbá

  • 1,5 csomag kókuszreszelék

Elkészítés

A margarint a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd belekeverjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

Egy 22×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35-40 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

A kakaós mázhoz a margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és a tejet. Visszatesszük a tűzre, és kevergetve néhány perc alatt kiforraljuk. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a rumaromát.

A teljesen kihűlt tésztát ízlés szerinti kockákra vágjuk. A szeleteket egyenként belemártjuk a kakaós mázba, majd alaposan megforgatjuk a kókuszreszelékben. A kész kockákat tálcára tesszük, és 1-2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

A mézes tésztának köszönhetően a sütemény nem szárad ki, ezért akár 1-2 nappal fogyasztás előtt is elkészíthető. Száraz, hűvös helyen tárolva több napig is friss marad.