Hozzávalók
A tésztához
A kakaós mázhoz
Továbbá
Elkészítés
A margarint a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd belekeverjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
Egy 22×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35-40 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
A kakaós mázhoz a margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és a tejet. Visszatesszük a tűzre, és kevergetve néhány perc alatt kiforraljuk. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a rumaromát.
A teljesen kihűlt tésztát ízlés szerinti kockákra vágjuk. A szeleteket egyenként belemártjuk a kakaós mázba, majd alaposan megforgatjuk a kókuszreszelékben. A kész kockákat tálcára tesszük, és 1-2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
A mézes tésztának köszönhetően a sütemény nem szárad ki, ezért akár 1-2 nappal fogyasztás előtt is elkészíthető. Száraz, hűvös helyen tárolva több napig is friss marad.