Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda recept

Hólabda
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg  porcukor
    • 2 e.k. kakaópor
    • 4 e.k. meleg víz
    • 25 dkg  liszt
    • 1 cs. sütőpor
    • 1 cs. vaníliás puding
    • 4 dl tej
    • 1 cs. margarin
    • 15 porcukor
    • 1 cs.kókuszreszelék

    Elkészítése:
    Tésztája:
    A tojás sárgáját,a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kakaóport a  meleg vizet, ezzel is habosra kavarjuk, ezután hozzáadjuk még a lisztet, sütőport ,végül óvatosan belekavarjuk a tojásfehérjékből vert habot.
    Sütés:175 fokon, 25-30 perc.
    A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

    Krém:

    A vaníliás pudingport tejben sűrűre főzünk, ha kihűlt hozzá adjuk a  margarint és porcukort – amit előtte habosra kavarunk. A tészta közepét, oldalát ezzel a krémmel kenjük, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére csokimáz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá