Hólabda

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 30 dkg  porcukor
  • 2 e.k. kakaópor
  • 4 e.k. meleg víz
  • 25 dkg  liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 1 cs. margarin
  • 15 porcukor
  • 1 cs.kókuszreszelék

Elkészítése:
Tésztája:
A tojás sárgáját,a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kakaóport a  meleg vizet, ezzel is habosra kavarjuk, ezután hozzáadjuk még a lisztet, sütőport ,végül óvatosan belekavarjuk a tojásfehérjékből vert habot.
Sütés:175 fokon, 25-30 perc.
A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Krém:

A vaníliás pudingport tejben sűrűre főzünk, ha kihűlt hozzá adjuk a  margarint és porcukort – amit előtte habosra kavarunk. A tészta közepét, oldalát ezzel a krémmel kenjük, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére csokimáz.