Bounty szelet főzött krémmel recept
Hozzávalók
Tészta
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12,5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Kókuszos töltelék
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 25 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tesákanál vanília őrlemény, vagy aroma
Tetejére
- 90 g étcsokoládé (tortabevonó)
Elkészítése
A tészta elkészítése
A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát két részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, és egy kikent, lisztezett közepes méretű tepsi aljába fektetjük.
A kókuszos réteg
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket. A kókuszos masszát ráöntjük az alsó tésztaalapra, és egyenletesen elsimítjuk.
A második tésztalapot is kinyújtjuk, majd a kókuszos réteg tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon készre sütjük. Hűlni hagyjuk.
A sárga krém
A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a liszttel és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd a forró tejjel felöntjük. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük, majd a margarinnal és a vaníliával habosra keverjük, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük.
Csokoládémáz
A csokit felolvasztjuk, és a sárga krém tetejére simítjuk.
A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
A krém még selymesebb lesz, ha a kihűlt főzött alapot robotgéppel előhabosítjuk, mielőtt hozzákeverjük a margarint. A tetejére kis csíkokat vagy hullámokat is húzhatunk egy villával fehér csokiból, így még mutatósabb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









