Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bounty szelet főzött krémmel recept

Bounty szelet főzött krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Tészta

    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál kakaópor

    Kókuszos töltelék

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg kókuszreszelék

    Sárga krém

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 dl tej
    • 12,5 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tesákanál vanília őrlemény, vagy aroma

    Tetejére

    • 90 g étcsokoládé (tortabevonó)

    Elkészítése

    A tészta elkészítése

    A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk belőle.

    A tésztát két részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, és egy kikent, lisztezett közepes méretű tepsi aljába fektetjük.

    A kókuszos réteg

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket. A kókuszos masszát ráöntjük az alsó tésztaalapra, és egyenletesen elsimítjuk.

    A második tésztalapot is kinyújtjuk, majd a kókuszos réteg tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon készre sütjük. Hűlni hagyjuk.

    A sárga krém

    A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a liszttel és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd a forró tejjel felöntjük. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük, majd a margarinnal és a vaníliával habosra keverjük, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük.

    Csokoládémáz

    A csokit felolvasztjuk, és a sárga krém tetejére simítjuk.

    A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.

    Tipp

    A krém még selymesebb lesz, ha a kihűlt főzött alapot robotgéppel előhabosítjuk, mielőtt hozzákeverjük a margarint. A tetejére kis csíkokat vagy hullámokat is húzhatunk egy villával fehér csokiból, így még mutatósabb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek