Bounty szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bounty szelet

Hozzávalók

Tészta

  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Kókuszos töltelék

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg kókuszreszelék

Sárga krém

  • 6 tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tesákanál vanília őrlemény, vagy aroma

Tetejére

  • 90 g étcsokoládé (tortabevonó)

Elkészítése

A tészta elkészítése

A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát két részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, és egy kikent, lisztezett közepes méretű tepsi aljába fektetjük.

A kókuszos réteg

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket. A kókuszos masszát ráöntjük az alsó tésztaalapra, és egyenletesen elsimítjuk.

A második tésztalapot is kinyújtjuk, majd a kókuszos réteg tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon készre sütjük. Hűlni hagyjuk.

A sárga krém

A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a liszttel és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd a forró tejjel felöntjük. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük, majd a margarinnal és a vaníliával habosra keverjük, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük.

Csokoládémáz

A csokit felolvasztjuk, és a sárga krém tetejére simítjuk.

A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

A krém még selymesebb lesz, ha a kihűlt főzött alapot robotgéppel előhabosítjuk, mielőtt hozzákeverjük a margarint. A tetejére kis csíkokat vagy hullámokat is húzhatunk egy villával fehér csokiból, így még mutatósabb lesz.