Hozzávalók
Tészta
Kókuszos töltelék
Sárga krém
Tetejére
Elkészítése
A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát két részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, és egy kikent, lisztezett közepes méretű tepsi aljába fektetjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket. A kókuszos masszát ráöntjük az alsó tésztaalapra, és egyenletesen elsimítjuk.
A második tésztalapot is kinyújtjuk, majd a kókuszos réteg tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon készre sütjük. Hűlni hagyjuk.
A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a liszttel és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd a forró tejjel felöntjük. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük, majd a margarinnal és a vaníliával habosra keverjük, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük.
A csokit felolvasztjuk, és a sárga krém tetejére simítjuk.
A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
A krém még selymesebb lesz, ha a kihűlt főzött alapot robotgéppel előhabosítjuk, mielőtt hozzákeverjük a margarint. A tetejére kis csíkokat vagy hullámokat is húzhatunk egy villával fehér csokiból, így még mutatósabb lesz.