Kókuszos linzer recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- 2 cl rumaroma
- 60 dkg liszt
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1/2 cs sütőpor
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 dkg kókuszreszelék
Töltéshez:
- nutella vagy lekvár
Díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- 5 dkg fehércsokoládé
Elkészítése:
A vajat, a tojásokat, a tejfölt, a cukrot a rumaromával keverőgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket, majd az egészet jól összedolgozzuk.
Becsomagoljuk a tésztát és hűtőbe tesszük egy órára.
Enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.
Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük a korongokat, majd kókuszreszelékbe mártjuk. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
Nutellával vagy lekvárral összeragasztunk 2-2-őt, majd olvasztott csokival lecsorgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »