Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos barackos lepény recept

Kókuszos barackos lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 1 ek kókuszreszelék
    • 4 ek kristálycukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 6-7 db egész kajszibarack (kissé érett és egészséges)

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Egy 30×20 cm-es teflonbevonatú tepsit kicsit vajazva, lisztezve előkészítünk.

    A tojásokat a robotgép táljába ütjük és a cukorral, és a vaníliás cukorral 20 perc alatt keményre felverjük. A lisztet a sütőporral, és a kókuszreszelékkel elkeverjük, majd a kész tojásos masszához vegyítjük.

    A kikent tepsibe öntjük és félbevágott, lisztbe mártott barackokkal kirakjuk úgy, hogy 8 db négyzet legyen belőle. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük és porcukorral megszórjuk. Szép egyenletes négyzetekre vágjuk, úgy, hogy a közepén legyen a barack.

    Frissen kell elfogyasztani, mert a melegben a barack megromlik, és a hűtőbe sem jó, mert keményedésre hajlamos.

    Tanácsok, tippek:
    Gyereknek hideg kakaóval, vagy teával, tejjel kitűnő uzsonna, de kínálgassuk vendégeinknek, akiket szeretettel meghívunk.

    Tipp:

    Saját receptem,amit szívesen ajánlok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá