Kókuszkrémes keksztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók: (2 rúdhoz)
A kekszes réteghez:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 2-3 dl fekete kávé
- ízlés szerint rum
- 1 csg. vaníliás cukor
A krémhez:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
A rudak szórásához:
- 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A kekszes réteg hozzávalóit összeállítjuk, majd két gombócra osztjuk.
A krém készítése:
A 2 db egész tojást felverjük, összekeverjük a liszttel, cukrokkal, fokozatosan hozzá adagoljuk a tejet és felfőzzük. Tűzről levéve hozzá keverjük a kókuszreszeléket, majd kihűtjük.
A margarint hozzá keverjük,ízlés szerint rummal ízesíthetjük,jól kihabosítjuk.
Az egyik tészta gombócot egy vizes konyharuhára helyezett kókuszreszelékkel folpacra tesszük, sodrófával téglalap alakúra sodorjuk(a sodrófát bevizeztem, így könnyebben ment a művelet).
Fele krémmel megkentem és folpackal együtt feltekertem. A másik rúdnál is így jártam el.
Hűtőbe tettem egy éjszakára, a folpackot eltávolítottam és szeleteltem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »