Kókuszkrémes keksztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók: (2 rúdhoz)
A kekszes réteghez:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 2-3 dl fekete kávé
- ízlés szerint rum
- 1 csg. vaníliás cukor
A krémhez:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
A rudak szórásához:
- 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A kekszes réteg hozzávalóit összeállítjuk, majd két gombócra osztjuk.
A krém készítése:
A 2 db egész tojást felverjük, összekeverjük a liszttel, cukrokkal, fokozatosan hozzá adagoljuk a tejet és felfőzzük. Tűzről levéve hozzá keverjük a kókuszreszeléket, majd kihűtjük.
A margarint hozzá keverjük,ízlés szerint rummal ízesíthetjük,jól kihabosítjuk.
Az egyik tészta gombócot egy vizes konyharuhára helyezett kókuszreszelékkel folpacra tesszük, sodrófával téglalap alakúra sodorjuk(a sodrófát bevizeztem, így könnyebben ment a művelet).
Fele krémmel megkentem és folpackal együtt feltekertem. A másik rúdnál is így jártam el.
Hűtőbe tettem egy éjszakára, a folpackot eltávolítottam és szeleteltem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »