Kókuszkrémes keksztekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók: (2 rúdhoz)
A kekszes réteghez:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 2-3 dl fekete kávé
- ízlés szerint rum
- 1 csg. vaníliás cukor
A krémhez:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
A rudak szórásához:
- 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A kekszes réteg hozzávalóit összeállítjuk, majd két gombócra osztjuk.
A krém készítése:
A 2 db egész tojást felverjük, összekeverjük a liszttel, cukrokkal, fokozatosan hozzá adagoljuk a tejet és felfőzzük. Tűzről levéve hozzá keverjük a kókuszreszeléket, majd kihűtjük.
A margarint hozzá keverjük,ízlés szerint rummal ízesíthetjük,jól kihabosítjuk.
Az egyik tészta gombócot egy vizes konyharuhára helyezett kókuszreszelékkel folpacra tesszük, sodrófával téglalap alakúra sodorjuk(a sodrófát bevizeztem, így könnyebben ment a művelet).
Fele krémmel megkentem és folpackal együtt feltekertem. A másik rúdnál is így jártam el.
Hűtőbe tettem egy éjszakára, a folpackot eltávolítottam és szeleteltem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









