Kókuszgolyó torta recept

Hozzávalók egy 22*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 25 dkg olvasztott margarin (langyos)
- 25 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A golyókhoz:
- 20 dkg túró
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A krémhez:
- 3 dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg margarin
A díszítéshez:
- kakaópor
Elkészítése:
Golyók:
A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk a masszából. Amíg elkészül a tészta, addig hűvös helyre tesszük.
Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel kb10 perc alatt keményre felverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint és tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük. Felét a tepsibe öntjük és elsimítjuk. A másik felébe a kakaóport keverünk és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk. A kókuszgolyókat beletesszük és egy kicsit bele is nyomkodjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejet, cukrokat, lisztet simára keverjük és felfőzzük, majd még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük és a tészta tetejére simítjuk. Kakaóport szórunk a tetejére.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »