Kókuszgolyó torta recept
Hozzávalók egy 22*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 25 dkg olvasztott margarin (langyos)
- 25 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A golyókhoz:
- 20 dkg túró
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A krémhez:
- 3 dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg margarin
A díszítéshez:
- kakaópor
Elkészítése:
Golyók:
A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk a masszából. Amíg elkészül a tészta, addig hűvös helyre tesszük.
Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel kb10 perc alatt keményre felverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint és tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük. Felét a tepsibe öntjük és elsimítjuk. A másik felébe a kakaóport keverünk és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk. A kókuszgolyókat beletesszük és egy kicsit bele is nyomkodjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejet, cukrokat, lisztet simára keverjük és felfőzzük, majd még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük és a tészta tetejére simítjuk. Kakaóport szórunk a tetejére.
Szeletekre vágva tálaljuk.