Kókuszgolyó torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kókuszgolyó torta

Hozzávalók egy 22*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 25 dkg olvasztott margarin (langyos)
  • 25 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A golyókhoz:

  • 20 dkg túró
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojássárgája

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg margarin

A díszítéshez:

  • kakaópor

Elkészítése:

Golyók:

A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk a masszából. Amíg elkészül a tészta, addig hűvös helyre tesszük.

Tészta:

Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel kb10 perc alatt keményre felverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint és tovább keverjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük. Felét a tepsibe öntjük és elsimítjuk. A másik felébe a kakaóport keverünk és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk. A kókuszgolyókat beletesszük és egy kicsit bele is nyomkodjuk.

180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kihűlni.

Krém:

A tejet, cukrokat, lisztet simára keverjük és felfőzzük, majd még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük és a tészta tetejére simítjuk. Kakaóport szórunk a tetejére.

Szeletekre vágva tálaljuk.