Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszcsók recept

Kókuszcsók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg kókuszreszelék
    • 1 csapott ek kukoricakeményítő
    • 1 tk ecet
    • 10 dkg étcsoki
    • 1 narancs reszelt héja
    • szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A tojásfehérjékből kemény habot verünk, félúton apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, legvégül pedig a kukoricakeményítőt, majd az ecetet is. Miután elég kemény, szilárd lesz a hab, hozzátehetjük a kókuszreszeléket.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Nyomózsákba téve evőkanálnyi halmokat készítünk a tésztából, vagy annak hiányában 2 evőkanál segítségével halmozzuk a tepsire a csókokat.

    A sütés ideje kb. 10-12 perc, ez idő alatt szép világosbarnára sülnek.  Hagyjuk kihűlni.

    Kihűlés után vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, belekeverjük a narancshéjat, és minden csók tetejét becsokizzuk, majd mandulával (vagy ha van, pirított dióval) még forrón megszórjuk, díszítjük.

    Ezekből a hozzávalókból 90 db csókot készítettem!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá