Kókuszcsók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 1 csapott ek kukoricakeményítő
  • 1 tk ecet
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 narancs reszelt héja
  • szeletelt mandula

Elkészítése:

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, félúton apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, legvégül pedig a kukoricakeményítőt, majd az ecetet is. Miután elég kemény, szilárd lesz a hab, hozzátehetjük a kókuszreszeléket.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Nyomózsákba téve evőkanálnyi halmokat készítünk a tésztából, vagy annak hiányában 2 evőkanál segítségével halmozzuk a tepsire a csókokat.

A sütés ideje kb. 10-12 perc, ez idő alatt szép világosbarnára sülnek.  Hagyjuk kihűlni.

Kihűlés után vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, belekeverjük a narancshéjat, és minden csók tetejét becsokizzuk, majd mandulával (vagy ha van, pirított dióval) még forrón megszórjuk, díszítjük.

Ezekből a hozzávalókból 90 db csókot készítettem!