Kókusz-csoki szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Sárga laphoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 8 ek langyos víz
- 2 ek étolaj
- csipet só
Kakaós laphoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 17 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaópor
- 3 ek étolaj
- 20 dkg cukor
- 8 ek langyos víz
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Csokis krémhez:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 35 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg ét csoki
- 5 dkg kakaópor
- 30 dkg teavaj
- 20 dkg jó minőségű margarin (de lehet csak teavajjal is készíteni)
Kókuszos töltelékhez:
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 3 ek finomliszt
- 18 dkg teavaj
Elkészítése:
Lapok:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez hozzáadjuk a sót és elkezdjük felverni, közben apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá felverjük. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, az olajat és a vizet, majd az egészet jó habosra keverjük.
A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk és lazán, óvatosan beleforgatjuk.
Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Betoljuk a sütőbe és kb 10 percig sütjük, majd 160 fokra mérsékeljük a hőfokot és újabb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha langyosra hűlt a lap, akkor lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
A kakaós lapot is ugyanígy készítjük el.
Csokis krém:
Egy edénybe ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel elkeverjük. Egy nagyobb edénybe kb 3 ujjnyi vizet töltünk és felforraljuk. Ekkor rátesszük a tojásos keveréket a másik edényben és elkezdjük felverni gépi habverővel. Kb 8 percig keverjük. Akkor jó, ha belenyúlsz és kissé csípi az ujjad. Ha tovább főzöd, akkor ikrásodni fog a krém.
A lángot tartalékra állítjuk. Ekkor hozzáadjuk a tojásos masszához az apróra vagdalt vagy tördelt csokit, jól elkeverjük, amíg el nem olvad teljesen, majd ekkor hozzáaszitáljuk a kakaóport és jól besűrítjük az egészet.
A kész krémet teljesen kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarin és teavaj keverékeét (vagy csak teavajat), majd gépi habverővel az egészet jól kihabosítjuk.
Kókuszos töltelék:
A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és azonnal hozzáadjuk a porcukrot és avaníliás cukrokat, a kókuszreszeléket, a lisztet és a teavajat, majd az egészet addig keverjük, amíg a vaj elolvad és a krém szépen besűrűsödik. A kókuszos tölteléket is kihűtjük.
Összeállítás:
Kevés csokis krémet hagyjunk a sütemény tetejére.
Kakaós lap, csokikrém fele. Erre kenjük a kókuszos tölteléket óvatosan. A sárga lap aljára kenjük a maradék csokikrém felét, majd a krémmel lefelé ráborítjuk a kókuszos rétegre.
A maradék csokis krémet rákenjük a süti tetejére, majd betesszük a hűtőbe pár órára. A tetejét olvasztott csokival is leönthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









