Kókusz-csoki szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Sárga laphoz:

  • 4 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 8 ek langyos víz
  • 2 ek étolaj
  • csipet só

Kakaós laphoz:

  • 4 tojás
  • 17 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 ek étolaj
  • 20 dkg cukor
  • 8 ek langyos víz
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Csokis krémhez:

  • 6 egész tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg ét csoki
  • 5 dkg kakaópor
  • 30 dkg teavaj
  • 20 dkg jó minőségű margarin (de lehet csak teavajjal is készíteni)

Kókuszos töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek finomliszt
  • 18 dkg teavaj

Elkészítése:

Lapok:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez hozzáadjuk a sót és elkezdjük felverni, közben apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá felverjük. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, az olajat és a vizet, majd az egészet jó habosra keverjük.

A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk és lazán, óvatosan beleforgatjuk.

Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Betoljuk a sütőbe és kb 10 percig sütjük, majd 160 fokra mérsékeljük a hőfokot és újabb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

Ha langyosra hűlt a lap, akkor lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

A kakaós lapot is ugyanígy készítjük el.

Csokis krém:

Egy edénybe ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel elkeverjük. Egy nagyobb edénybe kb 3 ujjnyi vizet töltünk és felforraljuk. Ekkor rátesszük a tojásos keveréket a másik edényben és elkezdjük felverni gépi habverővel. Kb 8 percig keverjük. Akkor jó, ha belenyúlsz és kissé csípi az ujjad. Ha tovább főzöd, akkor ikrásodni fog a krém.

A lángot tartalékra állítjuk. Ekkor hozzáadjuk a tojásos masszához az apróra vagdalt vagy tördelt csokit, jól elkeverjük, amíg el nem olvad teljesen, majd ekkor hozzáaszitáljuk a kakaóport és jól besűrítjük az egészet.

A kész krémet teljesen kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarin és teavaj keverékeét (vagy csak teavajat), majd gépi habverővel az egészet jól kihabosítjuk.

Kókuszos töltelék:

A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és azonnal hozzáadjuk a porcukrot és avaníliás cukrokat, a kókuszreszeléket, a lisztet és a teavajat, majd az egészet addig keverjük, amíg a vaj elolvad és a krém szépen besűrűsödik. A kókuszos tölteléket is kihűtjük.

Összeállítás:

Kevés csokis krémet hagyjunk a sütemény tetejére.

Kakaós lap, csokikrém fele. Erre kenjük a kókuszos tölteléket óvatosan. A sárga lap aljára kenjük a maradék csokikrém felét, majd a krémmel lefelé ráborítjuk a kókuszos rétegre.

A maradék csokis krémet rákenjük a süti tetejére, majd betesszük a hűtőbe pár órára. A tetejét olvasztott csokival is leönthetjük.