Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus, pudingos epres krémes recept

Klasszikus, pudingos epres krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db XL méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 kanál liszt
    • 7 kanál cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 csomag vaníliás pudingpor (a használati utasításban foglalt hozzávalókkal együtt)
    • friss szezonális gyümölcs (jelen esetben földieper)
    • babapiskóta morzsa, a süti tetejére

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.

    A tepsibe sütőpapírt terítünk. Az összekavart piskótaalapot elosztjuk rajta, majd előmelegített sütőben megsütjük. Körülbelül 25 perc alatt sült meg a piskótalap, 180 fokon.

    A piskóta tetejére is sütőpapírt terítünk a sütés második harmadában.

    A tepsiben hűtjük ki, majd sima felületre (konyharuhára) terítjük, miközben a sütőpapír felső rétegét eltávolítjuk. Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot, egyenlőre egy csomaggal.

    Ezt a piskóta tetején elsimítjuk.

    Amikor kissé megszilárdult, az epreket félbevágjuk, és egyenletesen elosztjuk a pudingon. Ezután, immár két csomagnyi felfőzött pudingot terítünk a gyümölcsökre.

    Amikor már ez is megkeményedett, a tetejére finomra darált babapiskóta, vagy kekszmorzsát szitálunk. (ez nem kötelező)

    Kihűlés után szeletelhető, és fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá