Klasszikus, pudingos epres krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db XL méretű tojás
  • 7 kanál liszt
  • 7 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (a használati utasításban foglalt hozzávalókkal együtt)
  • friss szezonális gyümölcs (jelen esetben földieper)
  • babapiskóta morzsa, a süti tetejére

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.

A tepsibe sütőpapírt terítünk. Az összekavart piskótaalapot elosztjuk rajta, majd előmelegített sütőben megsütjük. Körülbelül 25 perc alatt sült meg a piskótalap, 180 fokon.

A piskóta tetejére is sütőpapírt terítünk a sütés második harmadában.

A tepsiben hűtjük ki, majd sima felületre (konyharuhára) terítjük, miközben a sütőpapír felső rétegét eltávolítjuk. Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot, egyenlőre egy csomaggal.

Ezt a piskóta tetején elsimítjuk.

Amikor kissé megszilárdult, az epreket félbevágjuk, és egyenletesen elosztjuk a pudingon. Ezután, immár két csomagnyi felfőzött pudingot terítünk a gyümölcsökre.

Amikor már ez is megkeményedett, a tetejére finomra darált babapiskóta, vagy kekszmorzsát szitálunk. (ez nem kötelező)

Kihűlés után szeletelhető, és fogyasztható.