Kinder paradiso recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményitő
- 15 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- csipet só
- 10 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
- 2,5 dl tej
- 1 púpozott kanál liszt
- 2 dl habtejszín
- fél doboz mascarpone
- 3 kanál cukor
- 2 lap zselatin
- 1 citrom leve
Tetejére
- 1 tábla ét-csoki
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom levével és héjával és a puha margarinnal habosra keverjük, majd a fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd a sárga masszához adjuk. Végül, hozzáadjuk a tojások felvert habját is. 24x22cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 170 fokon 35-40 percig sütjük. Amikor a tészta kihűlt kettévágjuk.
A krémhez 2 dl tejet a cukorral felforralunk, majd hozzáadjuk a maradék tejjel simára kevert lisztet. Besűrítjük, majd hagyjuk hűlni.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kb 5 perc elteltével a tejes krémhez keverjük. Megvárjuk amíg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a citrom levét, végül a felvert habtejszínt és a mascarpone-t is.
A lapokat megöltjük a krémmel, a csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd ezzel az olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.