Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kincsesbánya recept

Kincsesbánya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 6 púpos ek liszt
    • 6 csapott ek cukor
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Habhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Valamint:

    • 1 cs babapiskóta
    • 6 dl kávé
    • 1/2 dl rum
    • baracklekvár ízlés szerint
    • reszelt csoki a süti tetejére

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukor felével keményre felverjük. A sárgákat a maradék cukorral alaposan kihabosítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A fehérjéhez hozzáadjuk a kihabosított sárgákat és a lisztet, majd óvatosan elkeverjük, hogy a habot ne törjük össze. A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett, közepes mérteű (kb 25*35 cm-es) tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A piskótát hagyjuk a tepsibe kihűlni.

    A kávét elkeverjük a rummal, majd a babapiskótákat belemártjuk és a piskótára rakjuk sorban, amit előtte megkentünk lekvárral.

    A krémhez a margarint alaposan elkeverjük a tojás sárgákkal és a cukrokkal. (Ha nem bízunk a nyers tojásban a krémet tegyük gőzfürdő fölé és sűrítsük kissé be). Az elkészült krémet simítsuk a babapiskótára.

    A habhoz a fehérjéket a cukorral gőzfürdő felett verjük kemény habbá, majd egyenletesen terítsük rá a sütemény tetejére. Díszítésként csokireszeléket szórhatunk rá. 1-2 óra múlva szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá