Kincsesbánya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Kincsesbánya

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás szétválasztva
  • 6 púpos ek liszt
  • 6 csapott ek cukor
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 4 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Habhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje

Valamint:

  • 1 cs babapiskóta
  • 6 dl kávé
  • 1/2 dl rum
  • baracklekvár ízlés szerint
  • reszelt csoki a süti tetejére

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukor felével keményre felverjük. A sárgákat a maradék cukorral alaposan kihabosítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A fehérjéhez hozzáadjuk a kihabosított sárgákat és a lisztet, majd óvatosan elkeverjük, hogy a habot ne törjük össze. A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett, közepes mérteű (kb 25*35 cm-es) tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A piskótát hagyjuk a tepsibe kihűlni.

A kávét elkeverjük a rummal, majd a babapiskótákat belemártjuk és a piskótára rakjuk sorban, amit előtte megkentünk lekvárral.

A krémhez a margarint alaposan elkeverjük a tojás sárgákkal és a cukrokkal. (Ha nem bízunk a nyers tojásban a krémet tegyük gőzfürdő fölé és sűrítsük kissé be). Az elkészült krémet simítsuk a babapiskótára.

A habhoz a fehérjéket a cukorral gőzfürdő felett verjük kemény habbá, majd egyenletesen terítsük rá a sütemény tetejére. Díszítésként csokireszeléket szórhatunk rá. 1-2 óra múlva szeletekre vágva tálaljuk.