Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert almás, diós recept

Kevert almás, diós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 25 dkg cukor
    • 6 db alma
    • 10 dkg darált dió
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 marék mazsola
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dl étolaj

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverem a sütőporral, majd átszitálom.

    A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a reszelt almát, a diót, az olajat, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverem.

    Hozzáadom a sütőporos lisztet, a mazsolát is és jól összedolgozom.

    Lisztezett, 25*40 cm-es tepsibe öntöm a masszát, és egyenletesen elterítem. Sütőpapír nem szükséges, mert a tészta olajat tartalmaz, így nem fog leragadni.

    180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt megsül. A tűpróbát elvégezheted, ha nem vagy biztos magadban.

    Tetejére lehet tojásfehérje habot sütni, bevonható csokimázzal, de egyszerűen, porcukorral szórva is nagyon finom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá