Kevert almás, diós recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 6 db alma
- 10 dkg darált dió
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 marék mazsola
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl étolaj
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a sütőporral, majd átszitálom.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a reszelt almát, a diót, az olajat, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverem.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, a mazsolát is és jól összedolgozom.
Lisztezett, 25*40 cm-es tepsibe öntöm a masszát, és egyenletesen elterítem. Sütőpapír nem szükséges, mert a tészta olajat tartalmaz, így nem fog leragadni.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt megsül. A tűpróbát elvégezheted, ha nem vagy biztos magadban.
Tetejére lehet tojásfehérje habot sütni, bevonható csokimázzal, de egyszerűen, porcukorral szórva is nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.