Kevert almás, diós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kevert almás, diós

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 6 db alma
  • 10 dkg darált dió
  • 4 db tojás
  • 1 marék mazsola
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl étolaj

Elkészítése:

A lisztet összekeverem a sütőporral, majd átszitálom.

A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a reszelt almát, a diót, az olajat, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverem.

Hozzáadom a sütőporos lisztet, a mazsolát is és jól összedolgozom.

Lisztezett, 25*40 cm-es tepsibe öntöm a masszát, és egyenletesen elterítem. Sütőpapír nem szükséges, mert a tészta olajat tartalmaz, így nem fog leragadni.

180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt megsül. A tűpróbát elvégezheted, ha nem vagy biztos magadban.

Tetejére lehet tojásfehérje habot sütni, bevonható csokimázzal, de egyszerűen, porcukorral szórva is nagyon finom.