Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kerek cseresznyés pite recept

Kerek cseresznyés pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 10 dkg olvasztott vaj/margarin
    • 1 kis doboz görög joghurt (125 g)
    • 2 nagy marék cseresznye

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A 24 cm-es piteformát vékonyan kikenjük vajjal, és megszórjuk liszttel.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük a sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal. A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de nem forró vajat és a joghurtot. Végül a lisztet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk.

    A megmosott cseresznyét kimagozzuk, és a tésztába nyomkodjuk.

    180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük.

    Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Végre érik a kertben a ropogós cseresznye. Sajnos nincs rajta annyi, mint szokott, de ez a kevés már most csodásan édes, pedig még nem is olyan túl sötét színű. Háromévesemmel szedtünk egy kis adagot, aminek egy részét ő szépen meg is eszegette, a maradékból pedig közösen sütöttünk egy kis pitét. Egyszerű kevert tészta, némi gyümölccsel. Mivel a cseresznyének azért nincs olyan intenzív íze a süteményben, mint a meggynek, ezért a citrom és a vanília ellensúlyozza ezt. Nagyon ízlett mindenkinek, biztos vagyok benne, hogy más gyümölccsel (meggy, ribizli, szeder) is meg fogom sütni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá