Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 dkg vaj vagy zsír (én felesbe tettem bele mindkettőből)
- 1 dl víz
- 11 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk cukor
- csipet só
Krém:
- 7 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- kb 10 – 15 dkg cukor
- 6 – 7 ek liszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- csipet só
És még:
- kb 5 dl habtejszín
- 4 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- ha akarunk tehetünk bele habfixálót is
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A vizet, a vajat, a sót és cukrot feltesszük a tűzhelyre elolvad benne a vaj és zsír felforraljuk. Felforrt egyszerre beleöntjük a lisztet, alacsonyra vesszük a hőt alatta, keverem folyamatosan míg el nem válik az edény falától.
Tálba öntjük, pár percet hagyjuk hűlni, majd egyesével alaposan elkeverjük benne a tojásokat, nem szabad túl lágynak lennie a tésztának.
Tepsibe tojásnyi nagyságú halmokat formázunk (lehet 2 kiskanál segítségével is), kis vízzel lespricceljük.
Pihentetés nélkül a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 percig sütjük őket. Nem szabad közben kinyitni a sütő ajtaját, különben összeesnek. Ha már hűltek, kicsit levágjuk a tetejüket. Megtöltjük a vaníliás krémmel, a tetejére nyomunk tejszínhabot és rátesszük a tészta kalapot
A krém elkészítése:
Lábosba ütjük a tojásokat, felöntjük kevés tejjel hozzáöntjük a lisztet és csomómentesre keverjük. Ezután beleöntjük a maradék tejet, a csipet sót és elkeverjük.
Alacsony lángon nem túl sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrokat, kóstoljuk meg elég édes e a krémünk. Kihűtjük ezután belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat.
A jéghideg tejszínhabot felverjük a cukrokkal, csipet sóval.