Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
És még:
Elkészítése:
A vizet, a vajat, a sót és cukrot feltesszük a tűzhelyre elolvad benne a vaj és zsír felforraljuk. Felforrt egyszerre beleöntjük a lisztet, alacsonyra vesszük a hőt alatta, keverem folyamatosan míg el nem válik az edény falától.
Tálba öntjük, pár percet hagyjuk hűlni, majd egyesével alaposan elkeverjük benne a tojásokat, nem szabad túl lágynak lennie a tésztának.
Tepsibe tojásnyi nagyságú halmokat formázunk (lehet 2 kiskanál segítségével is), kis vízzel lespricceljük.
Pihentetés nélkül a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 percig sütjük őket. Nem szabad közben kinyitni a sütő ajtaját, különben összeesnek. Ha már hűltek, kicsit levágjuk a tetejüket. Megtöltjük a vaníliás krémmel, a tetejére nyomunk tejszínhabot és rátesszük a tészta kalapot
Lábosba ütjük a tojásokat, felöntjük kevés tejjel hozzáöntjük a lisztet és csomómentesre keverjük. Ezután beleöntjük a maradék tejet, a csipet sót és elkeverjük.
Alacsony lángon nem túl sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrokat, kóstoljuk meg elég édes e a krémünk. Kihűtjük ezután belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat.
A jéghideg tejszínhabot felverjük a cukrokkal, csipet sóval.