Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 30 dkg olaj
    • 30 dkg víz
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 0,5 liter tej
    • 6 dkg vaníliás pudingpor
    • 10 dkg kristálycukor
    • 15 dkg felvert tejszín, vagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • vaníliás cukor
    • 3 dl habtejszín
    • cukor
    • porcukor

    Elkészítése:

    Forrázott tészta készítése:

    A vizet az olajjal felforraljuk, és a lisztet hozzáadjuk, majd addig keverjük, míg elválik az edénytől. Lehúzzuk a tűzről. Kihűlés után fokozatosan, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Mindegyikkel alaposan kikeverjük. A tésztát nyomózsákba helyezzük. Sütőpapírra kisebb halmokat nyomunk, és 180 fokon, gőzös sütőtérben kisütjük. (A tepsit kicsit meg lehet locsolni vízzel, hogy legyen elég gőz.)

    Krém készítése:

    A tej 1/3-át a cukorral felforraljuk, a maradéktejben csomómentesen elkeverjük a pudingport. Miután a tej felforrt, a pudingot beleöntjük, és felfőzzük, majd kihűtjük a kész pudingot. A felvert tejszínt, vagy tojáshabot összekeverjük a pudinggal, és nyomózsákba helyezzük. A kisült tésztának levágjuk a tetejét, és az alját betöltjük a vaníliás krémmel.

    Díszítés:

    A krémmel megtöltött tésztákra csillagcsővel a cukorral felvert tejszínhabot nyomjuk, és a levágott tésztatetőt a hab tetejére helyezzük. A végén porcukorral megszórjuk.

    A képviselőfánk kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 273 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá