Képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg olaj
  • 30 dkg víz
  • 10 tojás

Krémhez:

  • 0,5 liter tej
  • 6 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg felvert tejszín, vagy tojás fehérje
  • vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • cukor
  • porcukor

Elkészítése:

Forrázott tészta készítése:

A vizet az olajjal felforraljuk, és a lisztet hozzáadjuk, majd addig keverjük, míg elválik az edénytől. Lehúzzuk a tűzről. Kihűlés után fokozatosan, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Mindegyikkel alaposan kikeverjük. A tésztát nyomózsákba helyezzük. Sütőpapírra kisebb halmokat nyomunk, és 180 fokon, gőzös sütőtérben kisütjük. (A tepsit kicsit meg lehet locsolni vízzel, hogy legyen elég gőz.)

Krém készítése:

A tej 1/3-át a cukorral felforraljuk, a maradéktejben csomómentesen elkeverjük a pudingport. Miután a tej felforrt, a pudingot beleöntjük, és felfőzzük, majd kihűtjük a kész pudingot. A felvert tejszínt, vagy tojáshabot összekeverjük a pudinggal, és nyomózsákba helyezzük. A kisült tésztának levágjuk a tetejét, és az alját betöltjük a vaníliás krémmel.

Díszítés:

A krémmel megtöltött tésztákra csillagcsővel a cukorral felvert tejszínhabot nyomjuk, és a levágott tésztatetőt a hab tetejére helyezzük. A végén porcukorral megszórjuk.