Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 8 dkg vaj, vagy zsír
    • 15 kanál víz
    • 20 dkg liszt (fele rétesliszt)
    • csipetnyi só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 + 2 dl víz
    • 5 evőkanál cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Valamint:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A vizet a vajjal, sóval, felteszem  főni. A tojásokat egy mély tálba felütöm. A lisztet egy másik edénybe kimérem. A kézi (vagy gépi ) habverőt előkészítem.

    Amikor forr a víz, a lisztet beleöntöm és fakanállal csomómentesen elkeverem. Pár percig tűz fölött kevergetem, de legalábbis addig, amíg a tészta elválik az edényem falától. Amikor már jó, akkor a tésztagömbömet beleeresztem a tojásos tálba és hadba lépek a habverővel. Csillogó fényű masszává gyúrom a gép segítségével.

    Tepsire sütőpapírt vágok, a sütőt 180 fokra beizzítom. A tésztámat kanállal rászaggatom a papírra (vagy nyomózsákba töltve kiadagoltjuk), majd 30-40 perc alatt kisütöm.

    Fontos!! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot 80 fokra, és így sütni (szárítani) tovább 20 percig.

    Mikor a sütőből kivesszük azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.

    A krémhez 1 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízbe beáztatunk. 2 dl vizet felforralunk 5 evőkanál cukorral. Ebből szirupot főzünk. Közben felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.

    A beáztatott pudingot belefőzzük a szirupba. Folyton keverve, mikor már sűrű, hozzákeverjük a tojáshabot. Ezt 10-12 percig folyamatosan keverjük. A krémet hűlni hagyjuk.

    Csillagcsöves kinyomóval a fánkokba töltjük és 2 dl habtejszínből felvert habbal díszítjük még mindegyik tetejét.

    Tipp:

    A krémmel nagyon sokat lehet variálni, csak ízlésünk szab határt. Gyümölcs darabokkal pedig még jobban feldobhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá