Kelt almás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 3 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsír
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor (ízlés szerint)
- 3 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)
- 1 citrom
- 10 dkg mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukrozott tejjel felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval és szükség szerinti tejjel lágyabb tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük.
Az almát lereszeljük, megcukrozzuk, a citrom levével és lereszelt héjával, fahéjjal ízesítjük. Fél órát állni hagyjuk, majd ha levet engedett, a levét felfogva kinyomkodjuk.
A levéből 6 dl-t (nekem bőven lett, ha mégse, vízzel pótoljuk) kimérünk. Az almát megpároljuk, majd az almalében kikevert pudinggal felfőzzük.
A tésztát két felé vesszük, majd 27*37 cm-es téglalappá nyújtjuk és belesimítjuk a tepsibe. Megszórjuk búzadarával, majd a langyosra hűlt almát rásimítjuk.
A másik lappal befedjük, villával megszurkáljuk és tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Végezetül fahéjas porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Tipp:
Nagyon finom, lágy tésztát kapunk. Eddig bármilyen pitéhez mindig omlós tésztát használtam, de azt hiszem, maradok a kelt tésztánál.
Zsírral készítve szerintem teljesen másabb, mint margarinnal. Bevált recept lesz ez nálunk. Túróval is készítettem már. Mivel mi szeretjük a mazsolát, azt is raktam bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »