Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes-meggyes lúdláb recept

Kekszes-meggyes lúdláb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 ek kakaópor
    • 5 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • fél cs sütőpor

    Krémhez:

    • 20 dkg darált háztartási keksz
    • 25 dkg meggy
    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Bevonáshoz:

    • 100 g tortabevonó csokoládé

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kakaós lapot sütünk egy 20*30 cm-es tepsiben, 180 fokon, majd kihűtjük.

    A pudingport a tejben felfőzzük, majd ha langyosra hűlt a por és vaníliás cukorral, valamint a vajjal kihabosítjuk és a darált kekszet, meggyet hozzáadva alaposan elkeverjük.

    A krémet a kakaós lapra rákenjük. A csokit 1-2 ek olajjal felolvasztjuk és a krém tetejére simítjuk. Megvárjuk míg megdermed, majd szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá