Kekszes-meggyes lúdláb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kekszes-meggyes lúdláb

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 5 tojás
  • 1-2 ek kakaópor
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg meggy
  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Bevonáshoz:

  • 100 g tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kakaós lapot sütünk egy 20*30 cm-es tepsiben, 180 fokon, majd kihűtjük.

A pudingport a tejben felfőzzük, majd ha langyosra hűlt a por és vaníliás cukorral, valamint a vajjal kihabosítjuk és a darált kekszet, meggyet hozzáadva alaposan elkeverjük.

A krémet a kakaós lapra rákenjük. A csokit 1-2 ek olajjal felolvasztjuk és a krém tetejére simítjuk. Megvárjuk míg megdermed, majd szeletelve tálaljuk.