Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávékrémes-diós sütemény recept

Kávékrémes-diós sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 1 csomag sütőpor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 18 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kis doboz görög joghurt (2*12,5 dkg)
    • 0,5 dl tej

    Krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 2 ek porcukor
    • 2 kis tasak 3 in1 kávé
    • 25 dkg mascarpone

    Tetejére:

    • 3 dkg csokoládé

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    Egy közepes tepsit (20×32 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk liszttel (vagy kibéleljük sütőpapírral).

    A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük a darált dióval és a sütőporral. A megolvasztott vajat a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül pedig a joghurtot. Beleforgatjuk a diós lisztet és a tejjel fellazítjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.

    A forró sütőbe tolva alul-felül sütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    Krém készítése:

    A tejszínt a porcukorral és a kávéporral gépi habverővel keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és azzal is tovább verjük egy keveset.
    A kihűlt tésztára kenjük a krémet.

    Lefedve pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.

    Tálalás előtt csokoládét reszelünk a tetejére.

    Tipp:

    Nem vagyunk nagy kávérajongók, a főtt változatot sem isszuk, de az olyan süteményeket, aminek a krémje ezzel van ízesítve, azt nagyon is kedveljük. A dió pedig remek párost alkot a kávés krémmel. Ez a süti nem túl édes, a krémje légies, könnyű, amit a krémsajt tesz selymessé. Vendégváró édességként készítettem. Ízlés szerint szeletelhető, de egy közepes pogácsa szaggatóval kiszúrva még különlegesebb formát adhatunk neki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá