Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kató szelet recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1 sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kevés tej

    A töltelékhez:

    • 1/2 dl rum
    • 1 evőkanál baracklekvár
    • 1/2 pohár meleg tej
    • 2 kávéskanál kakaópor
    • 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió

    A tetejére

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg cukor

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval, és annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen. Sima tésztává gyúrjuk, és 3 egyforma lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűznél.

    A töltelékhez egy lapot összemorzsolunk, a meleg tejjel meglocsoljuk, lekvárt és rumot adunk hozzá. Egy másik tálban a vajat vagy sütőmargarint a porcukorral habosra keverjük, majd a diót és a kakaóport is hozzádolgozzuk. A két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a megmaradt két lap közé.

    A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Még melegen meghintjük csokidarával. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá