Kató szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • kevés tej

A töltelékhez:

  • 1/2 dl rum
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1/2 pohár meleg tej
  • 2 kávéskanál kakaópor
  • 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió

A tetejére

  • 3 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval, és annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen. Sima tésztává gyúrjuk, és 3 egyforma lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűznél.

A töltelékhez egy lapot összemorzsolunk, a meleg tejjel meglocsoljuk, lekvárt és rumot adunk hozzá. Egy másik tálban a vajat vagy sütőmargarint a porcukorral habosra keverjük, majd a diót és a kakaóport is hozzádolgozzuk. A két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a megmaradt két lap közé.

A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Még melegen meghintjük csokidarával. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.