Karibi kókuszgolyók csokoládé öntettel recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg kristálycukor
- 6 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- 6 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg mascarpone krémsajt
- 1 ek vanília aroma
- 5 dkg méz
- 1/2 dl tejszín
Öntet:
- 1 tasak főzni való csokoládéöntet
- 3 dl tej
Mártogatóshoz:
- 1 dl tejszín kissé felverve
- 10 dkg kókuszreszelék
Díszítés
- tetszés szerint banánkarikák, menta, kókuszchips, stb.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük,és vanília aromát öntsünk hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. Felét a fehérjehabnak tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel.Ezután a másik fele habot, és a másik fele lisztes keverékkel óvatosan keverjük össze egy keverőlapáttal. A formába öntsük bele,és egyengessük el a tésztát.
Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Szép aranysárgára sül,de tegyünk tűpróbát. Hagyjuk hűlni.
Ebből a tésztából készítjük el a golyóhoz a masszát a késes aprítóban. A krémsajtot, a mézet, az aromát, a citromhéjat és a tejszínt a tésztával alaposan dolgozzuk össze. Amikor összeáll a masszán, kivesszük a gépből, és hűtőbe tesszük 1 órára.
Nedves kézzel golyókat formázunk belőle. A félig felvert tejszínbe mártjuk a golyókat, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Tálcára rakjuk, és hűtőbe tesszük tálalásig.
Az öntetet a leírtak szerint tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük. A kihűlt a kókuszgolyóval kínáljuk, banánkarikákkal díszítjük.
Ebből a mennyiségből kb. 15-20 golyó lesz.