Hozzávalók:
A tésztához:
Öntet:
Mártogatóshoz:
Díszítés
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük,és vanília aromát öntsünk hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. Felét a fehérjehabnak tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel.Ezután a másik fele habot, és a másik fele lisztes keverékkel óvatosan keverjük össze egy keverőlapáttal. A formába öntsük bele,és egyengessük el a tésztát.
Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Szép aranysárgára sül,de tegyünk tűpróbát. Hagyjuk hűlni.
Ebből a tésztából készítjük el a golyóhoz a masszát a késes aprítóban. A krémsajtot, a mézet, az aromát, a citromhéjat és a tejszínt a tésztával alaposan dolgozzuk össze. Amikor összeáll a masszán, kivesszük a gépből, és hűtőbe tesszük 1 órára.
Nedves kézzel golyókat formázunk belőle. A félig felvert tejszínbe mártjuk a golyókat, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Tálcára rakjuk, és hűtőbe tesszük tálalásig.
Az öntetet a leírtak szerint tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük. A kihűlt a kókuszgolyóval kínáljuk, banánkarikákkal díszítjük.
Ebből a mennyiségből kb. 15-20 golyó lesz.